San Francisco, Pismo Beach en LA!!
Door: JohanenMartin
Blijf op de hoogte en volg Johan en Martin
29 Mei 2010 | Verenigde Staten, Los Angeles
We are still doing very fine en we are back were we started, Los Angeles!!
26 mei:
Gisteravond hebben we Shrek gezien in een Imax Theater en wat is dat gaaf zeg om zo een film te zien... Het doek is super groot en het geluid super, en de film was erg leuk en in 3-D!! Een aanrader! Lopend naar de bioscoop waren er echt heel veel politieagenten op de been en zelfs een Bomb Enforcement op alle hoeken van de straten. Na de film kwamen we buiten en was de hele straat afgezet en overal hekken met politieagenten. Tegenover de bioscoop ligt het Marriott San Francisco en één keer raden wie daar naartoe kwam die avond..... Barack Obama!! Toch wel leuk van hem om ons even gedag te zeggen nu we er toch zijn. Om ongeveer negen uur kwamen er enorm veel motorcops en wagens gevolgd door twee grote zwarte auto's met voorop de amerikaanse vlag, en vlak voor onze neus reden die zo het Marriott in. Tot ziens Barack!! Vandaag staan we vroeg op want we gaan deze ochtend naar Alcatraz. Een vroegere gevangenis op een eiland vlak voor de pieren van San Francisco. Het weer was gister niks maar vandaag begint goed, lichte bewolking. Om negen uur varen we naar Alcatraz en vanaf het water heb je een enorm goed uitzicht op de skyline van de stad, jezus wat groot! Alcatraz komt steeds dichterbij en eenmaal aangemeerd schijnt de zon ook volop heerlijk! (al was er toen we op Alcatraz liepen ook opeens een hele dichte mistbank, waardoor je de skyline heel vaag zag) Vanaf de boot kun je al goed zien dat dit een oud eiland is en alle gebouwen ook, kan ook niet anders, in 1968 gingen de laatste gevangenen hier vandaan. Al Capone heeft hier trouwens ook gevangen gezeten. We gaan als eerste naar het cellencomplex waar je een rondleiding krijgt dmv een mp3 speler. Je hoort een verhaal van een gevangene uit die tijd die je het cellencomplex rondleid en dat is echt indrukwekkend, ook de cellen kun je in.... zelfs de icoleercel, Mart wou niet blijven.... Daarna verkennen en lopen we over het hele complex en rond half twaalf nemen we de boot terug. Je kon touwens ook een boek kopen van een ex gevangene die hem dan signeerde, wat we natuurlijk niet hebben gedaan, het blijft een crimineel haha. We vonden het echt super om dit te zien en nogmaals erg indrukwekkend. Hierna gaan we naar de auto om alle overgebleven bezienswaardigheden van de stad te gaan bekijken en dat zijn er veel. Gelukkig schijnt de zon volop (ook hier heeft de Piet Paulusma het dus vaak mis!). We gaan naar de painted Ladies (huizen die bv in Full House te zien waren), Lombard Street (het meest bochtige straatje ter wereld) en nog veel meer! Na dit alles gezien te hebben gaan we in de namiddag lekker even starbucksen en daarna naar het hotel om ons klaar te maken voor de avond. We gaan eten bij pier 39, en savonds is dit ook heel gezellig met al die tentjes en veel straatartiesten. Echt een vakantiegevoel krijg je ervan. We gaan eten bij Pier Market, waar ik vis neem en Mart een grote steak. Moe en weer voldaan lopen we naar ons hotel, en al het eten is er zo weer vanaf met de heuvels hier... (lees volgelopen kuiten...) Het was weer een lekkere dag met gelukkig zon en morgen verlaten we de fantastische stad San Francisco alweer!
27 mei:
We worden rustig wakker en horen al tegen het raam de regen kletteren. Het regent erg hard en de lucht is zo grijs, bijna zwart. Na het douchen lopen we naar Mels Drive in voor een ontbijtje, dat gezellige amerikaanse tentje. Na wat kwartjes armer van nummers aanvragen in de jukeboxjes gaan we uitchecken en vertrekken we richting Pismo Beach. Wanneer je over de snelweg zou gaan doe je er zo een 4 uur over maar wij gaan over de kustweg nummer 1 en dan moet je er ongeveer 2 uur bij op tellen. Helaas blijft het weer echt heel slecht en zien we mooie kust dus in het grijs. Het water is wel mooi blauw (wat te denken bij zon) De weg duurt ook wat langer nu omdat je wat minder hard kunt rijden en omdat onze ruitenwisser het alleen doet als je hem steeds aan en uit doet, wat erg k.t rijdt kan ik je zeggen. Onderweg stoppen we een paar keer om toch van het uitzicht te genieten en bij de zeeolifanten die bij het stadje San simeon liggen. Stonken de zeeleeuwen bij San Francisco, dan was dit gewoon stront waar je met je neus boven hing... Wel erg leuke beesten om te zien en maken veel lawaai en het zijn er echt heeeeeel veel! Om ongeveer vier uur rijden we gelukkig met veel beter weer en zon Pismo Beach binnen. Het is een echt strandstadje en we checken uiteindelijk in bij Quality inn. Ons hotel ligt naast een outlet shopping die we meteen na het opfrissen maar onveilig gaan maken. We kopen alleen slippers van Nike en gaan daarna eten bij (jaja Hans en Roel) de Mac! We hebben nu toch al zoveel burgers op deze kunnen er ook nog wel bij... Dat word hard trainen hahaha. Na het eten gaan we bij het hotel even zwemmen, ze hebben hier een verwarmd (heeeeet) zwembad en hottub waar we heerlijk een uur echt tot rust komen van de dag! Na het douchen nog even tv kijken en slapen!!
28 mei:
We hebben de wekker vroeg gezet maar dat had niet gehoeven want de vorige gasten in de kamer naast ons hadden (erg leuk) de wekker ingesteld op vijf uur en dus lekker vroeg wakker geworden met country muziek (en het was niet eens woensdag ma en Erwin...) We gaan rustig ontbijten en nemen maar weer wat extras mee voor onderweg, want vandaag word weer een lange dag. We rijden om ongeveer acht uur weg richting Neverland. De oude ranch van Michael Jackson. Hier had hij vroeger zijn eigen pretpark, maar verkocht deze toen hij zo beschuldigd werd van kindermisbruik. Het ligt in Los Olivos op ongeveer anderhalf uur rijden van Pismo Beach. Het weer is prachtig en eenmaal het bergdorpje ingekomen is het toch raar hier te rijden na wat je er allemaal op tv van zag na zijn overlijden. Onderweg komen we twee hertjes, kalkoenen en heel veel eekhoorns tegen die de weg overrennen en merk je hoe rustig het hier is. Eenmaal daar zijn de letters Neverland, once upon a time er helaas afgehaald, maar liggen er nog wel bloemen en op de stenen staan allemaal teksten van mensen, wat erg indrukwekkend overkomt. Achter het hek staat een klein securityhuisje en we proberen de aandacht te krijgen van de man die de wacht houdt... Tevergeefs. Dan komt er een man die naar binnen rijdt en de degene die de wacht houdt komt even naar buiten. We vragen waar de borden van Neverland zijn maar het enige wat ie zegt is dat ie niks mag zeggen.... Ach de begeschreven stenen en het hek geven al een heel goed beeld bij hoe het hier geweest moet zijn. Daarna rijden we naar het plaatsje Santa Barbara. Dit blijkt een echt erg leuke stad te zijn gebouwd in allemaal de zelfde stijl huizen en een heel prettige sfeer (ook hier zouden we wel weer kunnen wonen....). We gaan lekker even wat eten en drinken en daarna (het word eentonig...) even shoppen in het mooie winkelcentrum van deze stad. Na Santa Barbara rijden we via Malibu naar Santa Monica. In Santa Monica hebben ze een pier met een heel pretparkje erop. Deze pier is ook heel vaak gezien geweest in films en series Baywatch is hier opgenomen). We lopen over het strand en daarna de pier op wat erg gezellig is. Santa Monica is trouwens ook het einde van Route 66! Om half vier gaan we richting LA, maar omdat het dit weekend Memorial Day is in Amerika is het echt super druk. In dit weekend is iedereen vrij en vieren ze de herdenking van de overleden militairen (vieren ja ipv treuren, of zoals een vrouw zei we are proud at our died militairs), er is wat van te zeggen. De snelweg met zes banen staat helemaal vast en ook de carpoolstrook dus rond zessen komen we pas aan in LA. Daar gaan we richting het hotel waar we al hadden gezeten hier. We hadden al een korting geregeld in de vorm van een gratis nacht en wat denk je, krijgen we ook nog omdat we weer terug gekomen zijn de suite op de bovendste etage..... We slapen zes nachten in een hele grote kamer met een nog grotere badkamer dan het Caesers. Soms heb je wat geluk nodig hahaha. Vanavond hebben we alleen even wat gegeten en de plannen voor de komende dagen gemaakt. We willen hier nog veel zien en ook een paar dagen lekker aan het strand liggen want aan ons kleurtje moet zeker nog gewerkt worden want we zijn nog echt niet bruin hoor.... We zijn de laatste week ingegaan en daar gaan we echt enorm van genieten, want het is nu echt zo voorbij al die mooie dagen!!!
Dikke kus vanuit een prachtig LA!
Johan en Martin
Ps. Jans ga lekker genieten in Disneyland Paris, je verdient het!!
29 Mei 2010 - 05:25
Hans En Roel:
hebben jullie wel al gepast of alles nog in die koffers past, en er niet teveel overgewicht is, (heb al gebeld met de costums hier, ze weten dat jullie even langskomen om bij te betalen).
29 Mei 2010 - 06:31
Janie:
Heeeeeeeeeeee lieve schatten nou dat wordt flink trainen als jullie thuis zijn hahahahah.Al die burgers past er nog wel wat?????? O ja even een vraagje van Erwin of je June Lodge nog heb kunnen vinden hoop het voor hem wordt gek van hem hahahahaha
Geniet van de zon zand en zee en maar kleuren dikke kus Mama en Beau -
29 Mei 2010 - 06:50
Chris:
Heej toppers!
Even nu geen tijd jullie verhaal te lezen, doe ik lekker straks op mn gemakkie... jullie in LA nu! denk er nog even aan... als jullie naar TV opnames willen moet je naar GOWER STREET gaan! wordt heel veel opgenomen.. Heej mocht je nog een mooi blitse baseballpet tegenkomen voor mn kale koppie... leuk.. kijk maar! have fun!!! groettjes en kus van ons Sanne Chris -
29 Mei 2010 - 06:52
Chris:
..Hebben jullie PAMELA in jullie koffer meegenomen voor me?
Chris -
29 Mei 2010 - 09:37
Aaron En Demi:
Hoi Johan en Martin,we willen jullie nog een fijne laatste week in Amerika wensen.
groetjes Aaron en Demi -
29 Mei 2010 - 22:41
Ria:
Vergeet Venicebeach niet. -
30 Mei 2010 - 07:14
Micky:
tjonge jonge
wat doen jullie toch altijd leuke dingen op vakantie
ben erg blij dat jullie het zoooooooooo naar jullie zin hebben!!
nog lekker een weekje om te genieten
wat is het toch hard gegaan
dikke kus van mij en de rest!!! -
31 Mei 2010 - 08:26
Jans :
ik ben gisteren om 00.30 terug gekomen uit disneyland parijs en het was heel gaaf zoals ik het hoor hebben jullie ook weer wat meegemaakt je had wel een derde koffer mee kunnen nemen volgende keer ga ik wel mee hahahahahahahahah ik kan niet wachten op jullie verhalen allemaal groetjes jans -
31 Mei 2010 - 17:05
Roquasjes:
He kilometervreters,
geniet nog even van die laatste dagen.wel fantastisch wat jullie allemaal gedaan hebben hoor!
gr.roquasjes