Dolfijnen en Fortlauderdale, wat gaat het snel....
Door: JohanenMartin
Blijf op de hoogte en volg Johan en Martin
08 Juni 2011 | Verenigde Staten, Fort Lauderdale
6 juni 2011
Wekker gaat om 07.30 uur en we hebben zoals verwacht heerlijk geslapen in onze mooie kamer. We gaan eerst ontbijten ( hadden alleen koffie / thee en een muffin ) en pakken dan de koffers weer in en zetten de Tom Tom op Grassy Key. Vandaag laten we het super gezellige Key West achter ons en gaan we op weg naar onze eerste stop, Dolphin Research Center. We gaan vandaag bij deze non profit ingestelde onderzoekscentrum naar het gedrag van dolfijnen een leuke activiteit met de dolfijnen doen. Rond 10.30 uur komen we aan op Grassy Key. We gaan naar binnen en boeken voor 11.00 uur Meet the Dolphins, waar Martin aan mee gaat doen. Ook boeken we voor 14.00 uur Paint with a Dolphin waar Johan aan mee gaat doen, die van 12.00 uur was helaas al volgeboekt. Om 11.00 uur is Martin aan de beurt en gaat naar 1 van de 6 lagoons die ze hier hebben, waarin in totaal 22 dolfijnen zitten waarvan er drie familie zijn van de welbekende dolfijn Flipper. Martin gaat de dolfijnen Rainbow en ( jaja ) Sandy ontmoeten en mag ze aaien, vasthouden en met ze dansen. Het is echt weer een fantastische ervaring met deze super lieve dieren, die echt iets met je doen, alleen het geluid al wat ze maken. Na een klein half uur zit de ontmoeting erop en is Mart weer helemaal verliefd op ze. We kijken naar wat demonstraties van hoe ze de dolfijnen hier onderzoeken en krijgen ook heel mooie sprongen van ze te zien. Na wat eten en drinken ben ik aan de beurt en ik ga schilderen met dolfijnen. Ook ik ga naar het lagoon met de dolfijnen Rainbow en Sandy, en natuurlijk kies ik Sandy om mijn t-shirt te laten beschilderen. Ik kies voor de kleuren lichtblauw en zilver en in een kwartier tijd maakt Sandy er een mooi kunstwerk van. Het t-shirt mag je natuurlijk houden en ook kopen we nog een mooie foto van Martin met Sandy en van mij met de dolfijn. Rond 15.00 uur verlaten we weer overdonderd en helemaal in de wolken het Research Center en gaan rijden richting Fort Lauderdale, wat zo'n 4 uur gaat duren. Onderweg stoppen we nog bij Long Key State Park om daar een Nature Trail van een half uur te lopen over een soort van boardwalk van hout door mangrovebossen, die trouwens enorm stinken ( dacht dat ik erg was..... ) Hierna stoppen we nog een paar keer om wat te fotograferen en dan rijden we in 1 keer door naar ons volgende parade plaatsje Fort Lauderdale. Ook hier zijn we twee jaar geleden al geweest en is een echt leuke strand plaats met ook heel veel mooie kanalen met veel te dure huizen van heel veel sterren hier in Amerika. We rijden wat hotels langs en rond 19.30 uur kiezen we voor uiteindelijk hetzelfde hotel als toen. Na even opgefrist te zijn en nieuwe kleren gaan we lekker door Fort Lauderdale lopen langs het strand waar ook alle hotels en barretjes en winkeltjes zitten. Het is weer heerlijk om hier te zijn en we besluiten om lekker bij Bubba Gump te gaan eten ( jaja lieve Steef en Rebec, we genieten er ook voor jullie van ) Dit is een restaurant die voortgekomen is uit de film Forrest Gump en bekend om z'n heerlijke garnalen. Elke keer als we in Amerika zijn eten we hier, alleen al om de sfeer en natuurlijk het heerlijke eten. Rond 22.00 zitten we helemaal vol en lopen we terugdenkend aan deze alweer fantastische dag via een ijssalon terug richting ons hotel om lekker te gaan slapen. Het was een lange dag, maar geeft ons meer dan een voldaan gevoel. Dolfijnen en eten bij Bubba, het wordt met de dag beter. Morgen gaan we weer een drukke maar gezellige dag tegemoet en voor het eerst deze vakantie naar Abercrombie... Creditcard in de aanslag, maar eerst zzzzzzzzz!
7 juni 2011
Dat de dagen snel gaan wisten we maar dit word al weer de laatste dag in Fort Lauderdale. We worden ongeveer 08.30 uur wakker en doen het lekker rustig aan. Vandaag gaan we lekker shoppen en dat betekend ook naar onze meest favoriete winkel Abercrombie and Fitch. We gaan eerst naar het winkelcentrum Galleria hier in Fort Lauderdale, waar we om 09.30 uur aankomen ( was precies 3 min. rijden van ons hotel ) De winkels in deze mooie grote Mall gaan pas om 10.00 uur open dus gaan we eerst ontbijten bij de foodcourt die elk winkelcentrum hier heeft. Na ons croissantje zoeken we al eerst onze winkel op en worden al geleid door het heerlijke geurtje wat je door de hele winkel ruikt. Eenmaal binnen voelt het weer als vanouds en gaan we lekker shoppen. We slagen redelijk goed en lopen daarna nog door het winkelcentrum voor wat andere winkels alvorens we om 12.00 uur richting de Swap Shop rijden, ook hier in Fort Lauderdale. Je kunt dit als beste zien als de zwarte markt in Beverwijk en is erg gezellig ( moeten jullie zeker bezoeken mochten jullie gaan volgend jaar, Ruud en Sil ) Na een uurtje hebben we het hier wel gezien en rijden we naar Boca Raton, een plaatsje op zo'n half uur rijden, waar ook een grote Mall zit en natuurlijk ook weer onze Abercrombie. Eenmaal aangekomen gaan we eerst wat eten en drinken en na weer aardig geslaagd te zijn ( lees, de creditcard werd goed gebruikt ) rijden we rond 16.00 terug naar ons hotel na een heerlijk dagje shoppen. We shopper till we dropped. We gaan ons douchen want vanavond gaan we lekker uit eten bij Longhorn. Een steakhouse waar je echt zalig van al het soort vlees kunt eten. Mart neemt een grote steak en ik heerlijke back baby ribs. Daarbij krijg je gemengde salade en steeds een refill van je drinken en dat voor samen maar 40 dollar. Na het eten rijden we rond 20.15 uur weer richting de Swap Shop, die savonds veranderd in een echte Drive In met wel 14 schermen. Wij gaan naar de film The Hangover part 2. Het grappige is dat we twee jaar geleden hier ook al naar de film zijn geweest en toen The Hangover 1 hebben gezien, toeval??? De film was weer echt heel grappig en vinden dit echt ook Amerikaans. Je auto neerzetten, stoel naar achteren, je radio op een frequentie zetten en je hoort het geluid in de auto en kijkt de film op het grote scherm vanuit de auto, super geweldig leuk. Hierna rijden we terug naar ons hotel en wat zijn we toch gelukkig hier te mogen zijn en dit weer te kunnen meemaken. We are lucky ducky's..... We kijken naar game nr. 4 van de NBA-Finals en Dallas trekt de stand gelijk naar 2-2, wat betekend dat de finale ( gaat om de best of zeven wedstrijden ) zeker nog twee wedstrijden doorgaat en dat betekend weer dat aanstaande zondag in Miami de zesde wedstrijd wordt gespeeld tussen Miami en Dallas. We gaan proberen om kaarten te krijgen, want dit willen we zeker meemaken als het kan. De jacht op kaartjes begint morgen haha. Vanacht lekker slapen en morgen op naar Miami, naar onze fantastische optrekje wat we voor tien dagen hebben gehuurd. ( www.miamiholiday.be ) Casa Miyo wil be THE place of us. We kijken er enorm naar uit, maar het is ook meteen het laatste hoofdstuk van deze vakantie, waar we super van gaan genieten want het gaat super snel voorbij allemaal.
Jullie zien dat alles goed gaat en we veel beleven, alles klinkt ook vast super maar dat is ook precies wat we hier meemaken en voelen. Tot snel en dan vanuit Casa Miyo, al dopen wij het nu even om in Casa MaJo.
Dikke kus!!
08 Juni 2011 - 06:37
Janie:
Ja het gaat zeker vlug maar je hebt noge even tijd om te genieten Leuk dat die dolfijn Sandy heten moest je toch weer even aan thuis denken hahahahahaha Lieve schatjes nog veel plezier en op naat het mooiste huis in Miami Dikke Kus XXXXXXXX -
08 Juni 2011 - 07:13
Emily:
Wat leuk dat er een restaurant is geïnspireerd op de film van Forrest Gump. Dat was zo'n mooie film! Enne... Tom Hanks loopt daar niet toevallig zelf rond, of wel? ;) -
08 Juni 2011 - 09:35
Rebecca & Stefan:
Jeetje jongens wat klinkt het toch allemaal heerlijk, Keys, Buba, Mall's, Abercrombie wie wil dit nou niet meemaken geweldig toch en het klinkt zo bekent in de oren super.
Gaaf zeg als het lukt die kaartje voor het basketbal!! Jaloers!
en dat nieuwe optrekje lijkt me ook niet verkeerd.
Nou boys geniet er nog maar lekker van en we houden jullie in de gaten.
Dikke Kus Rebec & Steef! -
09 Juni 2011 - 07:04
Rina:
Hmmmmmm...... wat is het toch leuk om jullie verhalen te lezen, echt super!
Zit ik hier dan in Tiel achter mn pc met uitzicht op ....
Geniet er lekker van lieffies, het is zo weer voorbij!!
Dikke kus voor jullie beiden...xx -
09 Juni 2011 - 18:08
Hans & Roel:
Nou het wordt wel een beetje saai, vinden jullie zelf nou ook niet,
Ik wil het wel vertalen vvoor iedereen, eerst in harderwijk geweest om natgespoten te worden door een paar dolfijnen.
Verder het oude recept, eten, drinken, geld uitgeven en lui wezen.
ja en dat het bij Long Key State Park erg stonk, wie liep er voorop ?
Dat jullie nog zin hebben om verder te gaan, ik begrijp het niet wat jullie daar doen.
Ok je ziet een hoop dingen, neemt het mee voor de rest van je leven, en geniet volop van het leven.
Maar als dat nu alles is, weet ik ook niets meer te bedenken, geniet van de laatste week, met de i-pad, de DELL is beter -
10 Juni 2011 - 12:36
Lianne:
Ook nog even langs superhunk George Clooney geweest of durf je dat niet meer sinds hij je license plate heeft genoteerd???
Ik hoop dat de kaartjes zijn gelukt!! Dat is wel weer heel gaaf om mee te maken!!!
Het klinkt nog steeds allemaal super!