Viva Las Vegas en the End!
Door: Johan Wijkstra
Blijf op de hoogte en volg Johan en Martin
18 Juni 2015 | Verenigde Staten, Las Vegas
Hey lieve allemaal,
Vier dagen Vegas... Uren leken minuten en de dagen leken uren, zo snel zijn deze laatste dagen hier omgevlogen. We hebben enorm genoten van deze leuke, gekke en vooral op dit moment hete stad. Elke dag hebben we 40+ graden gehad en hebben we ook lekker bij het zwembad vertoeft. Waar zal ik beginnen met wat we hier allemaal weer gezien en meegemaakt hebben. Zonder het in uren te vertellen (ik zou het ook niet meer precies weten, want zoals gezegd "What Happens in Vegas, stays in Vegas") zal ik jullie een kleine impressie geven. Zondag hebben we nog heerlijk bij Bubba Gump gegeten en tijdens dat eten hadden we het er al over dat we gewoon nog drie volle dagen na die avond hadden, floep weg zijn ze. Na het eten bij de Bubba zijn we over de strip wezen lopen en het gaat er hier nog steeds zo heerlijk druk met alle schreeuwende neonlichten aan toe. Het gokken die avond was nog niet zo gelukkig, maar wel heel leuk! Maandag hebben we eindelijk eens uitgeslapen, waarschijnlijk omdat we laat naar bed gingen. Zowiezo hebben we hier alle dagen goed geslapen en zijn we niet voor negenen ons bed uitgegaan. Gewoon lekker relaxt. Elke ochtend voor 4,95 ontbijtje gegeten met alles erop en eraan. Maandag zijn we vanaf de middag op de strip geweest. De ochtend zoals gezegd heel rustig aangedaan en hebben we iets spectaculairs geboekt om woensdagavond de vakantie mee te eindigen, later in dit verslag meer daarover. De hele middag dus op de strip en in de hotels vertoeft. De strip is van ons hotel tot aan het Statophere Hotel maar liefst 6,5 kilometer. Wij hebben gelopen tot ongeveer driekwart daarvan en weer terug in de bloedhitte. Onderweg wel veel gestopt en in de casino's geweest, die allemaal airco hebben gelukkig. Zo heb je hier het Luxor geheel in Egyptische stijl, New York New York met zelfs het vrijheidsbeeld en Paris met een Eiffeltoren. Maar nog veel meer prachtige hotels. Zo ook het Venetian, waar je zelfs in een gondel kan ronddobberen door het hotel waar hele grachten van Venetie zijn nagemaakt. Wij hebben het niet gedaan, vonden 80 dollar per bootje net iets te, maar het is maar om aan te geven wat voor enorm gekke, maar oh zo gave wereld dit is hier. Savonds hebben we gegeten bij de Denny's en hebben we in het MGM ons verlies weer terug gewonnen. Dinsdagochtend zoals gezegd weer ontbeten, en daarna tot een uur of twee bij het zwembad gelegen in het zonnetje. Het voelde deze dagen als een derde vakantie in 1 vakantie. Washington en alle parken waren al een vakantie op zich. Smiddags zijn we wezen shoppen bij outlets en een heel leuke shoppingmall heel dichtbij ons hotel. Moe maar voldaan kwamen we terug bij het hotel en hebben we weer tot 19.00 uur bij het zwembad gelegen en lekker gezwommen. Savonds hebben we gegeten bij Outback Steakhouse en zijn we daarna gereden naar Fremont. Deze straat is het begin geweest van de Vegas strip van nu. Hier heb je het Fremont Experience met daarbij Casino 4 Queens wat heel bekend is. Ook deze straat is vol met lichtjes en drukte en wat is dat gezellig!! Weer heel anders dan de strip, maar met optredens, Casino's en overal lichtjes en een enorm dak waaronder je loopt waar elke heel uur een stuk concert wordt vertoond (Bon Jovi in ons geval) Kicken!!! We zijn er twee uurtjes geweest en hadden dit voor geen goud willen missen. Uiteindelijk weer beland in het MGM en hebben we weer gegokt. Vooral het Black Jacken met couprier Lee was fantastisch, wat een leuke chinees was dat (ze bestaan dus toch haha). En toen brak de laatste hele dag van de vakantie en Vegas aan en die is nu ik zo zit te tikken, liggend op bed in een poep en een scheet voorbij gegaan. Na een weer goed ontbijt hebben we tot 15.00 uur niets anders gedaan dan relaxen bij het zwembad en smiddgas nog wat gegeten op de strip. Daarna hebben we nog meer geluierd op de kamer en toen Mart in zijn telefoonapp van Apple keek, zag hij tot zijn verbazing dat zijn zo gewilde Apple Watch vanaf vandaag verkrijgbaar zijn in de stores. Gelukkig zit er een store hier in het meest mooie Casino (dat vinden wij tenminste), het Ceasers Palace. Hier hebben ze een enorm winkelpromenade door het hotel, en ik kan niet eens beschrijven hoe het eruit ziet, maar geloof mij prachtig. Aangekomen in het Ceasers Palace zoeken we de Apple Store op en Ja hoor, Mart heeft geluk. De Apple Watch die hij wilde is op voorraad en een drie kwartier later staan we buiten met Mart om zijn pols een super gave gadget. Hiermee kan je bijna alles wat ook op je telefoon kan. Met een grote glimlach op zijn en dus ook mijn gezicht lopen we naar de Cheescake Factory waar we voor de laatste keer uit eten gaan voor deze vakantie. Natuurlijk bespreken we de hele vakantie en over wat het leukst was en wat het mooist was en Mart heeft ongeveer per uur zo'n twintig keer verteld hoe laat het was haha. Hierna stappen we in de auto en rijden we terug naar het hotel waar we om 20.00 uur aankomen. We hebben nog iets meer dan een uur voordat we verwacht worden. Even terug in het verslag. Ik zou terug komen op iets spectaculairs om de reis mee te eindigen. Rond half negen savonds is het hier al helemaal donker en doet Bright Light City zijn naam waar maken. Overal neon lichten, gewone lichtjes en vanwaar kun je dat beter zien dan uit de lucht? Wij gaan deze vakantie afsluiten met een helicopter vlucht by night over Viva Las Vegas!!! Om negen uur vertrekken we vol verwachting naar het vliegveld en zullen we de vlucht maken met Maverick. Na goed onderhandelen vliegen we net als vijf jaar geleden, toen we over de Grand Canyon vlogen, weer met deze firma. Om kwart over negen melden we ons keurig op tijd om alle papieren in te vullen en om ons te wegen. De vlucht is om 22.00 uur en zal een klein kwartier duren. Bij het invullen krijgen we allebei een glaasje champagne, hoe bedoel je decadent haha. Ik schenk de mijne bij Mart erin... Dan is het even wachten en komen rond kwart voor tien de piloten naar beneden. Onze piloot Danny roept onze namen en nog vier andere mensen en we lopen naar buiten naar de helicopter. De kriebels in onze buiken beginnen nu helemaal te borrelen. Danny verteld wat over de helicopter, vraagt onze namen en waar we vandaan komen en dan wordt er van iedereen een foto gemaakt. Na onze foto vraag ik aan Danny of wij voorin mogen zitten. Hij zegt dat dit op gewicht gaat, hij bekijkt de papieren en zegt: These two guys are sitting in the front... Yeahhh! Met nog een andere vrouw mogen wij voorin plaats nemen. We doen onze driepuntsgordels aan, doen de koptelefoon op en dan starten de propellers, horen we in de koptelefoon een muziekje dat net het begin van een film kan zijn en dan komt ie van de grond en gaan we eerst rustig naar de startbaan en oppeens gaan we snel naar voren en de lucht in. En dan zien we in 1 keer heel de strip in lichten boven ons, Fantastisch! Eerst over Tropicana, ons hotel. Dan MGM, Paris tot aan oud Vegas (Fremont) vliegen we en dan om de Statosphere weer terug. Door onze microfoontjes zeggen we vaak oh en gaaf tegen elkaar en het is echt een heel mooi gezicht zo vanuit de lucht. Loop je op de strip is het een grote gekkenhuis en drukte en vanuit de lucht is het heel rustig en al die lichtjes... Veel te snel (hadden wel uren willen vliegen) gaan we weer naar beneden en landden we weer netjes op de grond. Wat hebben we ervan genoten! We geven Danny nog een fooi, kopen onze foto en gaan met een big smile terug naar de auto. Beter had de vakantie niet kunnen eindigen. We tanken de auto vol voor morgen en rijden terug naar het hotel, waar we onze laatste dollars vergokken en zelfs nog 30 dollar winnen. Om twaalf uur zit het er dan toch echt op en zoeken we de kamer op. Morgen om zeven uur gaat de wekker en willen we om negen uur op het vliegveld zijn. Onze vlucht vertrekt om 11.07 (20.07 ned. tijd) en na een overstap op Chicago zullen we weer richting Amsterdam vliegen, waar we vrijdag ochtend zullen landen.
Onze vakantie was 1 grote super belevenis en wat hebben we veel gedaan. Eerst Washington met al zijn Memorials op Memorial Day. En dan al die Nationale Parken, mooie steden en prachtige natuur en dieren. En dan als toetje vier dagen Fabulous Vegas, een stad die we echt te gek vinden en waar we onze vakantie afsloten met onze hoofd in de wolken, waar we ook nog wel even zullen blijven.
Morgen zeggen we weer gedag tegen ons geliefde Amerika, we hebben er weer veel genoten en beleefd! Thanks for having us!
Voor nu welterusten, zijn we weer blij al onze lieve familie en vrienden binnenkort te zien en bedankt voor iedereen die mee reisde. Het was een Fantastische Reis!
Pas maar op mensen want We Are Coming Home!
Veel liefs,
Johan en Martin
18 Juni 2015 - 10:03
Janie:
Wat geweldig om zo jullie reis te beëindigen
en wat is het allemaal snel gegaan
lieve schatten dit neemt niemand je meer af
dikke kus en tot vrijdag xxxx -
18 Juni 2015 - 11:54
Haronsel:
alleen maar zonnen en relaxen en flaneren over de strip lijkt mij wat anders
eerst wat geld vergokken dan Mart nog wat moois kopen een horloge alleen voor de tijd dan is het wel een duur grapje
oja het was zeker erg gaaf om met Danny voorin te zitten -
18 Juni 2015 - 12:34
Esther:
Jeetje wat een belevenissen weer allemaal!!
En wat is het omgevlogen, zeg...
Ik zal maar zeggen goede reis terug naar ons koude kikkerlandje.....
X Esther -
18 Juni 2015 - 15:02
TONNY TOLENAARS:
GOEDEMIDDAG LIEVE JOHAN EN MARTIN,
WAT EEN HEERLIJKE DAGEN HEBBEN JULLIE NOG IN LAS VEGAS GEHAD.
GELUKKIG HEBBEN JULLIE OOK NU EENS LEKKER KUNNEN RELAXEN, ECHT GENIETEN.
40 GRADEN, POEH, VAN HET ENE UITERSTE IN HET ANDERE UITERSTE.
JAMMER DAT JULLIE IN HET CASINO DE JACKPOT ER NIET UIT HEBBEN KUNNEN HALEN.
MAAR HEEL VERSTANDIG OM TE STOPPEN, ALS HET EENMAAL ECHT NIET LUKT.
EEN HELICOPTER VLUCHT BY NIGHT OVER LAS VEGAS.
IK WIL BEST GELOVEN, DAT DAT SCHITTEREND IS.
WAT EEN GEWELDIGE AFSLUITING VAN DE VAKANTIE.
JA, ZO ONTZETTEND SNEL IS JULLIE MAAND VAKANTIE OMGEVLOGEN.
EN WAT HEBBEN JULLIE VEEL GEZIEN EN BELEEFD.
DIE MOOIE MOMENTEN KAN NIEMAND JULLIE MEER AFNEMEN.
IK VOND HET HEERLIJK OM VIA DE MAIL MET JULLIE MEE TE MOGEN REIZEN.
IK HEB GENOTEN VAN ALLE UITGEBREIDE REISVERSLAGEN EN DE MOOIE FOTO'S.
MIJN DANK DAARVOOR!!!
NU KIJK IK AL UIT NAAR HET MOOIE FOTOBOEK, WAT ER AAN GAAT KOMEN.
JOHAN EN MARTIN, IK WENS JULLIE EEN GOEDE VLUCHT NAAR HUIS TOE EN NATUURLIJK....
EEN VEILIGE LANDING.
DAG JONGENS, IK ZIE JULLIE GAUW WEER IN ALMERE.
VEEL LIEFS VAN TONNY. XXXX
18 Juni 2015 - 20:58
Haronsel:
Dan toch nog maar even een voetnoot;
vanochtend lekker laat met jullie verslag he, ik was al lang aan het werk, speciaal een uur eerder opgestaan om jullie van repliek te dienen, maar ja dat ging dus niet door.
ik heb mijn verplichtingen dan maar voor een keer overgedragen.
Jongen bedankt voor de leuke periode die we samen op internet hebben meegemaakt, en op naar jullie volgende trip "TIP: Noorwegen"
Ik heb genoten van jullie verslagen, en nog meer van het antwoord verzinnen.
Goede thuisreis en doe de groeten aan Victor, Lee, Danny en alle andere figuranten die meespeelde.
HARONSEL