We zijn in Rio de Janeiro
Door: Johan en Martin
Blijf op de hoogte en volg Johan en Martin
09 November 2025 | Brazilië, Rio de Janeiro
Zaterdag 8 november 2025
De wekker gaat om 06:00 uur. Gisteravond zijn we rond 22:00 uur gaan slapen en ik denk dat iedereen die graag reist het gevoel wel kent… Die laatste nacht slapen met het idee dat je vanaf morgen een nieuw avontuur gaat meemaken. Voor ons wordt het weer een nieuw hoofdstuk aan al onze voorgaande reizen.
Afgelopen week hebben we de koffer al langzaam helemaal ingepakt, dus als we wakker worden wassen we ons en kleden we ons aan. Rond 06:45 uur is mijn lieve moedertje er die ons naar Schiphol brengt. Het is rustig op de weg maar eenmaal bij Schiphol is het een enorme drukte. We zijn niet de enige die vandaag vliegen vanaf deze altijd magische plek. We zeggen m’n moeder gedag en gaan dan onze koffers wegbrengen en door de douane. We vliegen met KLM rechtstreeks naar Rio de Janeiro. Nadat de koffers weg zijn moeten we in een heel lange rij naar de douane. We hebben het nog nooit zo druk gezien volgens mij.
Eenmaal door de douane zoeken we zoals gewoonlijk de Starbucks op en ontbijten we op kosten van m’n moeder. Dank je wel ma! [e-1f609]
Tegen 09:30 uur lopen we rustig naar gate E21 waar we een half uur later mogen boarden. We worden met bussen naar het vliegtuig gebracht en iets later dan gepland hangen we in de lucht. Op naar Rio… het liedje van Maywood schalt door m’n hoofd. [e-1f3b5] [e-1f3b6] Rio de Janeiro, Rio, wohooo, Land of Sun, Samba and wine.
Aan boord kijken we series die we gedownload hebben en natuurlijk kijk ik de Pixar film Rio… alvast in de stemming komen.
Tegen 18:30 uur plaatselijke tijd landen we in Rio en zijn we in Brazilië. Altijd onwerkelijk om weer in een nieuw land te komen. We zoeken de douane op en dat gaat vrij snel en ook onze koffers hebben we snel. En dan zoeken we de groep op waar mee reizen. De groep bestaat uit 17 mensen en de leeftijd is van 37 tot ongeveer 65 jaar.We hebben voor deze groepsreis gekozen vanwege ook de vele vrije dagen die je zelf zonder groep kan indelen.
Als we iedereen gedag hebben gezegd rijden we met de bus naar het hotel en checken we in. Een half uur later zitten we aan het kennismakingsdiner met de hele groep die we van het hotel krijgen. Het is een leuke groep en met 5 anderen besluiten we na het eten nog even over de boulevard van de Copacabana te lopen. Het is er gezellig druk en bij een tentje aan het strand drinken we met z’n allen een drankje en proosten we op de vakantie en reis die komen gaat.
Tegen 00:00 uur lopen we terug naar het hotel en zien we het Christusbeeld van Rio de Janeiro verlicht op de berg liggen. Een mooier einde van de eerste dag kan eigenlijk niet.
Het was een lange, leuke en vermoeiende eerste dag maar we zijn gestart en in Rio. Morgen de echte aftrap als we met z’n tweeën door Rio gaan slenteren.
Tot morgen!!
09 November 2025 - 10:18
Marloes:
Dat gaat vast een mooie reis worden. Ik kan er alleen maar van dromen. Geniet ervan
09 November 2025 - 18:13
Richard :
He he eindelijk is jullie vakantie begonnen.
Ik wens jullie heel veel plezier.
We verwachten natuurlijk wel mooie plaatjes en verhalen.
Maar dat is aan jullie wel toevertrouwd.
10 November 2025 - 10:34
Willemien:
Hoi,hoi, wat een goed begin voor jullie, hoop dat het een mooi en spannend vervolg gaat krijgen.
Ga ervan genieten !!!
Heel veel plezier en mooie momenten.
Lfs Willemien.
11 November 2025 - 08:43
Ruud:
Hé broer, fijne verjaardag gewenst aan de andere kant van de wereld.