Tweede dag Rio de Janeiro is een hoogtepunt

Door: Johan en Martin

Blijf op de hoogte en volg Johan en Martin

10 November 2025 | Brazilië, Rio de Janeiro

Maandag 10 november

Wat een TOPDAG! (alvast sorry voor het lange verslag, maar deze dag is dat dubbel en dwars waard!)

Veel beter geslapen staan we vroeg op en gaan dan eerst douchen en daarna ontbijten als we daarna even naar het Copacabanastrand lopen waar het zo vroeg nog helemaal rustig is. De zon is ook net op en dat geeft mooie plaatjes.

Hierna terug naar het hotel waar we om 08:00 uur worden opgehaald voor onze privé tour naar Corcovado en de Suikerberg.

Precies op tijd komt onze gids Wagner ons ophalen en even later rijden we door de straten van Rio naar Corcovado, oftewel het Christusbeeld van Rio en 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen. Ook is dat het eerste waar wij en veel andere mensen aan denken als je aan Brazilië denkt.

De weg naar het beeld gaat door het Tijuca National Forest en de auto klimt omhoog. Het Christusbeeld staat namelijk op een berg op 710 meter hoogte. Het beeld zelf is 38 meter hoog en door de gespreide armen staat het beeld voor liefde, vrede, vergeving en bescherming met een uitnodiging aan alle mensen, ongeacht afkomst of geloof.

Als we aankomen lopen we eerst naar een uitkijkpunt waar we het beeld al zien staan en daarna gaan we met een klein busje het laatste deel van de Berg op totdat we helemaal boven zijn. Met een laatste roltrap kom je helemaal boven bij het beeld en wat gaaf is dit! Dit wilden we allebei zo graag in het echt zien en nu staan we hier gewoon… niet alleen trouwens, want het is echt afgeladen vol op het plateau met meerdere uitkijkplatforms. We bekijken het beeld goed en ook heb je vanaf de hoge berg een prachtig uitzicht over heel Rio met de vele bergen en de zee. Onze gids verteld erover en laat zien waar alles ligt. Ook zien we allemaal aapjes. Als we het beeld goed in ons hebben opgenomen en mooie foto’s hebben gemaakt gaan we na meer dan een uur weer naar beneden. Wat was dit gaaf en wat zijn we toch bevoorrecht om zoveel moois op de wereld te zien. Aan de andere kant, daar werken we ook zelf keihard voor hahaha.

Na dit is het al 11:15 uur als we terug bij de auto aankomen. We wilden naar nog een uitkijkpunt, maar omdat we weer om 14:00 uur terug moeten zijn in het hotel gaan we meteen door naar de Suikerberg. De naam van de Berg komt omdat het de vorm heeft van een ouderwetse suikerkegel. Vroeger werd er door Brazilië veel suiker naar Europa gebracht.

Om op de berg te komen ga je met twee kabelbanen omhoog. Eerst een rit naar de eerste berg en daarna met de tweede kabelbaan naar de hoogste Suikerberg van 396 meter hoog. Vanaf hier heb je weer een prachtig uitzicht op alle stranden, bergen en het Christusbeeld. Ook hier zien we heel schattige mini aapjes in de bomen.

Als we de tweede berg weer afgaan lunchen we op de eerste berg en daarna is het tijd om weer terug te gaan naar het hotel waar we precies om 14:00 uur aankomen. Wat een timing. We leggen wat spullen op de kamer en gaan dan weer naar beneden, want onze volgende chauffeur staat te wachten… we gaan namelijk met een helikopter over Rio vliegen met Rio2Fly.

Het bedrijf ligt op een uur rijden en dus komen we even bij van de mooie ochtend. Als we bij het bedrijf komen doen we het papierwerk en dan vliegen we 15:30 uur terug naar Rio. Wow! We zitten gewoon weer in een helikopter en wat onwerkelijk. De vergezichten zijn fantastisch en het weer is top! We vliegen langs de stranden, zien Favela’s totdat we bij Leblon en Ipanema strand aankomen en via de Suikerberg naar het Christusbeeld vliegen. Het is niet te beschrijven hoe mooi dit is en we zijn er allebei helemaal weg van en zelfs emotioneel. Wow wow wow!! Kan iemand ons knijpen… als we twee rondjes om het beeld zijn gevlogen, vliegen we terug naar Rio2Fly. Al met al hebben we 30 minuten gevlogen en dit was een ervaring die we nooit meer vergeten….

Hierna zijn we stil in de auto en laten we ons afzetten bij Ipanema waar we de zonsondergang willen gaan bekijken. We kopen een drankje en zien met veel andere mensen een prachtige zonsondergang die deze dag met een gouden randje afsluit. Ook hebben we prachtige foto’s van voetballers op het strand gemaakt die aan het hooghouden waren…

Om deze dag echt goed af te sluiten gaan we Picanha eten. Dit is typisch Braziliaans met veel vlees en allemaal bijgerechten. Tijdens het eten hebben we het over de dag die echt top was. Omdat Martin morgen jarig is en dat een reisdag is, was dit gewoon alvast de verjaardagsdag van Mart en wat voor 1.

We lopen terug naar het hotel waar we om 21:00 uur aankomen. Moe en zeer voldaan ploffen we op bed, schrijf ik de dag van ons af en na het douchen gaan we slapen. Morgen vliegen we door naar Foz do Iguazu voor 2 nachten. Maar eerst heerlijk slapen en nagenieten van deze dag. We hebben Rio volop beleefd en kunnen stellen dat het een heel leuke stad is! Het heeft ons enorm positief verrast!

Tot snel en dikke kus!

Johan en Martin

• 11 November 2025 - 10:03

Willemien:

Goedemorgen, allereerst ,

Hartelijk Gefeliciteerd, Martin ,jij hebt je verjaarskado al gehad als ik het goed heb gelezen.

Wens je op je geboortedag nog zo'n fantastische dag ,samen met je allesie Johan.

Johan jij ook Hartelijk Gefeliciteerd met je allesie Martin.

Genoten van je verslag en ik verheug me op de rest!!

Voor vandaag wens ik jullie een fijne dag met veel moois.

Dikke verjaarskus ,

Lfs Willemien.

• 11 November 2025 - 18:57

Renate Jongeneelen:

Hi Johan en Martin!!!

Wat leuk dat jullie zo'n fantastische dag hadden gister! leuk om te lezen!

Heerlijk genieten, hebben jullie verdiend! Ik ook maarja [e-1f923].

Van harte gefeliciteerd samen met je verjaardag!!

Op naar morgen weer een leuke dag

Jipiejajeeeeeeeyyyy xxx

• 12 November 2025 - 13:41

Ger:

morge Johan en de jarige Job!( hoera) , als je de verslagen leest dan hebben jullie het vreselijk naar jullie zin! . De eerste avond meteen maar het strand onveilig gemaakt Ook medereizigers jaloers gemaakt! Helicopter Vlucht om het jezus beeld kon niet ontbreken! dat doen jullie goed. Ook nog een voetbalwedstrijd mee gepakt, beter dan die ploeg in de arena! Heren ik wens jullie een fijne vakantie en over een paar dagen reageer ik weer! Hou het veilig GENIET !