Een volle dag Buenos Aires

Door: Johan en Martin

Blijf op de hoogte en volg Johan en Martin

14 November 2025 | Argentinië, Buenos Aires

Vrijdag 14 november 2025

We hebben de wekker rond 08:45 uur gezet en een half uur later zitten we gedoucht aan het ontbijt. Vandaag gaan we met een gids met de fiets door Buenos Aires fietsen en alle high lights zien.

Het ontbijt is goed en als iedereen die meegaat aanwezig is lopen we naar het plein genaamd San Martin alwaar de fietsen en onze gids Kristof op ons staat te wachten. Het belooft vandaag een prachtige dag te worden met strak blauwe luchten en 30 graden.

Rond 10:00 uur rijden we weg vanaf San Martin en stoppen we op meerdere punten waar Kristof veel over verteld. Sommige dingen zijn interessant en andere dingen minder, maar hij weet heel veel.

Zo fietsend door Buenos Aires zie je echt veel en je kunt je wat sneller verplaatsen dan lopend. Eerst fietsen we langs de Engelse toren en een monument voor veel doden die zijn gevallen tijdens een oorlog met Engeland terwijl de oorlog al over was. Dan gaan we via de vrouwenbrug, dan langs een monument van Anne Frank en Maxima en dan langzaam fietsend naar de wijk La Boca. In deze wijk draait alles om voetbal en Diego Maradona.

Op elke hoek, of in elke straat staat er wel een huis of street art in het geel/blauw, de kleuren van Boca en Boca Juniors de voetbalclub. Als we echt het centrum van de wijk inrijden lijkt het wel of er straks een voetbalwedstrijd wordt gespeeld. Overal en alles blauw geel, vlaggen, voetbalshirts en street art van Messi, Maradona of Riquelme. Hier leeft voetbal echt. Over leven gesproken… de wijk Boca is fantastisch! Hier zie je het echt leven van de mensen in Boca. Alle huizen zijn met allemaal kleuren, je hoort muziek, winkeltjes en op meerdere plekken wordt de tango gedanst, de dans van Argentinië! Het is zo levendig en gezellig dat het lopen in deze wijk eigenlijk te kort is. Hier hadden we wel wat langer willen blijven.

Als lunch eten we met de groep in een typisch Argentijnse bar waar ze zalige Empenada’s maken. Je kan kiezen voor vlees, kip of groenten. Wij kiezen met vlees en ze zijn zalig.

Dan gaat de fietsroute door en rijden we naar het aparte stadion van Boca Juniors. De buitenkant is blauw geel en het is best een hoog stadion. Waar wij stoppen zijn jongens lekker aan het voetballen en ik doe ook nog even mee.

Hierna rijden we naar de wijk San Telmo en dan zo door naar Plaza Mayo waar het gebouw staat waar Evita haar balkonscene heeft gegeven. Als we uiteindelijk rond 14:30 uur de fietsen inleveren hebben we een top indruk van Buenos Aires. Het is een prachtige en goed onderhouden stad met heel veel pleinen, parken en bomen. Ook staan heel veel Jacaranda bomen in de paarse bloesem.

We halen wat te drinken en gaan daarna zelf lopen naar San Telmo. Daar willen we Plaza Dorrego en Mercado San Telmo bekijken en ervaren. Andere Martin loopt gezellig met ons mee. We lopen eerst op de breedste straat ter wereld, de Avenida 9 de Julio. Hier heb je wel 16 tot 18 auto banen liggen en daartussen nog meer parralelbanen met de metro.

We zien eerst de Obelisk van Buenos Aires en ook Teatre Colon. Daarna lopen we via een heerlijk ijsje naar San Telmo wat ongeveer 4 kilometer lopen is.

Op Plaza Dorrego zitten al wat mensen uit onze groep gezellig wat te drinken en daarvan we bij zitten. Tevens is er live muziek, marktkraampjes en wordt er om de tijd de tango opgevoerd. Heel mooi om te zien.

Na twee drankjes besluit Jeanette de drankjes te betalen voor iedereen… super lief!

Dan lopen we met Jeanette en Martin naar het hotel terug via Mercado de San Telmo. Een grote ondergrondse markt met allemaal eetkrampjes. Als we tegen 19:00 uur aankomen frissen we ons op en gaan we met z’n tweetjes lekker wat eten bij Parilla La Brigada. Deze reservering heb ik al een maand geleden gemaakt omdat ze altijd helemaal vol zitten en zo nu ook!

We bestellen allebei een steak (we zijn nog steeds in Buenos Aires) en Mart neemt er 1 van 350 gram… wat groot stuk vlees is.

We eten zalig en kunnen na het vlees geen boe of bah meer zeggen. La Brigada heeft trouwens een inrichting met wel honderden voetbalshirts, voetbalsjaaltjes en foto’s van voetballers. Voor ons voetbalfans enorm gezellig!

Als we propvol zitten bestellen we een Uber en die brengt ons voor minder dan 5 euro naar ons hotel terug. Morgen worden we om 07:40 uur opgehaald en verlaten we Buenos Aires al weer. We hadden graag nog een dag gehad, maar onze nieuwe bestemming wacht op ons…. Patagonië in Argentinië en Chili.

Op naar weer nieuwe avonturen maar eerst even een nacht goed slapen. We zijn namelijk moe van het fietsen en 15 km lopen vandaag. We hadden graag nog een dag hier gehad. Er is zoveel nog te zien maar we hebben weer een heel goede indruk van Buenos Aires.

Tot snel weer! Veel Liefs,

Johan en Martin

• 17 November 2025 - 10:40

Willemien :

Goedemorgen,

Heerlijk om bij een kopje koffie je verslag te lezen.

Het regent hier alhoewel de zon nu doorbreekt.

Op de fiets op de fiets ,nou je ziet dan meer dan op de vele auto banen ,18 rijstroken !!!! Nou dan begrijp je wel wat een groot land dit is .

Dansen ,eten ,zon ,monumenten bekijken en ja jullie als voetballiefhebbers kijken je ogen uit en komen wel aan jullie trekken.

Veel plezier en hoop er mooie foto's van te zien als jullie terug zijn .

Xxx